Robotgräsklipparen – sommarens bästa vän!

Har du tröttnat på att klippa gräset varje vecka? Då är du inte ensam. Att klippa gräsmattan kan vara ett relativt tungt och tidskrävande arbete, speciellt om du har en stor tomt. Med en robotgräsklippare får du mer tid över till annat, du sliter mindre på kroppen och gräsmattan blir jämnare och finare. Det är därför inte konstigt att robotgräsklipparen har gått och blivit så populär! Den går dessutom på el vilket innebär mindre miljöpåverkan, i alla fall i förhållande till om du ägt en bensinklippare innan. Energiförbrukningen är även mycket låg. 

Nackdelen med robotgräsklippare är priset. Även om de har sjunkit i pris under de senaste åren så är robotgräsklippare fortfarande något dyrare än vanliga el- och bensingräsklippare. Med det sagt går det dock att få tag på billiga robotgräsklippare under 1000-lappen. Det viktiga är dock att du läser på innan du slår till. Det kan nämligen skilja sig mycket mellan olika märken och modeller när det kommer till kapacitet, såsom storlek på arbetsyta, och vilken typ av terräng robotgräsklipparen är anpassad för. 

Ett tips är att alltid kolla efter aktuella rabattkoder och erbjudanden eftersom du kan spara stora pengar på ditt köp. Att handla online är också att rekommendera då priserna brukar vara lägre än i butik. Hos nätbutiken Gardenstore finner du ett stort utbud robotgräsklippare till bra priser från populära märken som Husqvarna, McCulloch, Bosch och Gardena för att nämna några. Dessutom finns det ofta förmånliga rabatter hos Gardenstore att ta del av vilket innebär att du kan komma undan ännu billigare.